Здравният министър д-р Стойчо Кацаров изиска анализ на дейностите, свързани със здравното

...
Здравният министър д-р Стойчо Кацаров изиска анализ на дейностите, свързани със здравното
Коментари Харесай

Стойчо Кацаров поиска анализ на здравното обслужване по време на пандемията

Здравният министър доктор Стойчо Кацаров изиска анализ на дейностите, свързани със здравното обслужване на популацията в интервала от 1 март 2020 година до 31 май 2021 година, в подтекста на епидемията, породена от SARS-CoV-2, оповестяват от пресцнетъра на здравното министерство.

Със своя заповед доктор Кацаров нареди на Националният център по публично здраве и разбори (НЦОЗА) за период от 30 дни да извърши разбора, след което да дефинира директните и косвени аргументи за огромния брой умряли хора, както и да оцени въздействието на разпространяването на COVID-19 върху записаната смъртност. 

Националният център ще проучва общия брой смъртни случаи и разпределението им по възрастови групи и по седмици за посочения период; общия брой смъртни случаи по причина Коронавирус - 19 и разпределението им по възрастови групи и по седмици. НЦОЗА би трябвало да уточни съответните индикатори за смъртност на 100 хиляди души население по възрастови групи, по седмици и по области. Националния център би трябвало също да проучва активността на центровете за незабавната здравна помощ, на първичната извънболнична помощ, на профилираната извънболнична помощ, на лабораториите, на болничната здравна помощ.

Със заповедта здравният министър разпорежда на Националния център по публично здраве и разбори да показа хронологично и да проучва дейностите на държавното управление и на Националния действен щаб по време на епидемията от позиция на запазване на здравето на жителите, както и да показа разбор за посочения интервал на съответните дейности, свързани с Коронавирус - 19 на министрите на опазването на здравето проф. доктор Костадин Ангелов, дм. и Кирил Ананиев, районните здравни инспекции, Националния център по заразни и паразитни заболявания, Националната здравноосигурителна каса и други органи и организации, имащи отношение и присъединяване в противодействието на епидемията.

Националният център по публично здраве и анализи ще наблюдава и оцени резултата от използването на обособените противоепидемични ограничения, обезпечаването на ваксини и организацията на имунизационния развой. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР